Sgmt

Sgmt

Monday, 17 August 2015

Messy Drawer Turned Nice =)

Dah lebih kurang 4 bulan aku pindah keje baru…so far so good although company baru ni x seefficient company lama..hehe (Tetiba rindu KPMG =’)) just imagine dah 4 bulan keje laptop x bg lagi..haishh..nasib baik aku ni jenis yg resourcefulness..gigih bawak laptop sendiri..kalo aku ni jenis spoonfeed..memang mati la company ni (>_<)..komfem ke Penjara Sg. Buloh la CEO dia kalo aku mogok xnak wat GST return BHAHAHAHAHA

Apapun syukur dalam team mate yg supportive and sgt best..hehe..ok2 dah off topic dah ni..actually this post aku nak cite pasal kemas drawer..dulu kat KPMG memang xpenah kesah pasal kemas2 drawer ni..huru hara mcmana pun xde org kesah.memang messy gegila wa cakap sama lu huhu..tp kat company baru ni..diaorg check drawer kot tgk kemas x kemas..perghhh dah mcm budak sekolah aku rasa…dengan drawer aku yg mcm kat bawah ni…komfem kena show cause letter LOLOLOLOL…


So before things getting worse, aku pun decide nak kemas drawer aku hehe…google punye google..aku terjumpa website ni…www.auntannie.com..dia ajar cara nak wat kotak ketas…cantik =) aku pun apa lagi..determined sgt nak wat kotak ni utk susun dalam drawer aku..bior kemas ckit..  Esoknya pepagi bute kedai x bukak lagi aku ajak husband g kedai buku sinar kat kuala Selangor tu utk cari kadbod ngan wrapping paper..sayang wrapping paper kat ctu x lawooo..cari la kat kedai lain..lastly jumpa kat KY Toys dekat bukit melawati tu..jauh gilerr haha..tapi cantik sgt design dia..Vintage!


Sampai umah lintang pukang wat keje rumah..terus aku berkunci dalam bilik siapkan kotak2 tu..seronok sgt sebab jadi..senang je nak wat =)…nak lekat x payah guna gam pun..staple sudah..t bila dah wrap..tercover la ckit staple2 aku yg messy tu hoho


Tadaaaa..da siap dah..cantik x?...vintage n klasik sesangat corak dia…jadi excited sesangat nak g ofis sebab nak kemas drawer biar kemas ckit..at least x kena stroke la CEO aku bila wat spotcheck t LOLOLOL


So this is the end view of my drawer..hehe ok la..i like it sooo much =)


Tamat gak riwayat drawer messy aku selama ni hahahaha..so next time if ada spot check ke audit ke apa benda alah ke..x payah la aku nak terkejar-kejar kemas hohoho…so kalau nak wat kotak gak…check out this link ok..


http://www.auntannie.com/BoxesBags/ShirtBox/Pattern/#sthash.RQX1b71Q.dpuf

Thanking myself for writing reading this entry =P



No comments:

Post a Comment