Sgmt

Sgmt

Monday, 24 August 2015

RooM DecO =)

I dunno wat has gotten into me so suddenly that make me sooo rajin to deco my room.  Previously masa kawin I use a tabir dekat kepala katilsaje je nak naikkan mood bilik pengantin konon…but I tell u..punye la payah nak pasang tabir tu..=P

Lelame rasa semak lak bila tgk bilik banyak sangat langsir hoho..seriously ppl like me change rapidly..so  I pun terpikir nak deco kepala katil…but at that time xde pun specific plan nak deco mcmana..kira masa tu niat je la..buatnye x =P..tapi yg penting xmo membazir..aku kan kedekut ckit lol

Tetiba one day masa g GM Klang...ada plak idea nak deco gune sticker (since wallpaper mahal =P) i buy 6 stickers..kat GM ni makin byk beli makin murah...so masa tu beli 6 keping total RM21 je..so per piece plus minus RM3.5....actually nak deco ckit je..but better buy extra as back up la..mana tau koyak ke..salah tampal ke apa ke..

Next i encounter pulak dengan kedai frame ni...haaa then dapat lak idea why not gantung gambar kawin kan? so i choose this one..harga dalam RM35 je..cantik!
Da kawen dah x bole dah nak pilih frame pelik2 heee
Haaa so total dalam RM56 je..sampai je rumah i immediately deco the room..baju pun x salin..excited punye pasal =P..husband pun malas nak kacau my extreme level of excitement..rilex je dia main game depan tv =P..

Seriously mandi peluh siapkan deco ni n after abt 2 hours..this is the end result .......

What do u think? cantik x??? i love dandelion sooooo muchh....heee seriuosly rasa lain sgt bilik bila dah siap...nak tukar kerja jadi designer la mcm ni huhu ok bye! (~^_^~)

Monday, 17 August 2015

Messy Drawer Turned Nice =)

Dah lebih kurang 4 bulan aku pindah keje baru…so far so good although company baru ni x seefficient company lama..hehe (Tetiba rindu KPMG =’)) just imagine dah 4 bulan keje laptop x bg lagi..haishh..nasib baik aku ni jenis yg resourcefulness..gigih bawak laptop sendiri..kalo aku ni jenis spoonfeed..memang mati la company ni (>_<)..komfem ke Penjara Sg. Buloh la CEO dia kalo aku mogok xnak wat GST return BHAHAHAHAHA

Apapun syukur dalam team mate yg supportive and sgt best..hehe..ok2 dah off topic dah ni..actually this post aku nak cite pasal kemas drawer..dulu kat KPMG memang xpenah kesah pasal kemas2 drawer ni..huru hara mcmana pun xde org kesah.memang messy gegila wa cakap sama lu huhu..tp kat company baru ni..diaorg check drawer kot tgk kemas x kemas..perghhh dah mcm budak sekolah aku rasa…dengan drawer aku yg mcm kat bawah ni…komfem kena show cause letter LOLOLOLOL…


So before things getting worse, aku pun decide nak kemas drawer aku hehe…google punye google..aku terjumpa website ni…www.auntannie.com..dia ajar cara nak wat kotak ketas…cantik =) aku pun apa lagi..determined sgt nak wat kotak ni utk susun dalam drawer aku..bior kemas ckit..  Esoknya pepagi bute kedai x bukak lagi aku ajak husband g kedai buku sinar kat kuala Selangor tu utk cari kadbod ngan wrapping paper..sayang wrapping paper kat ctu x lawooo..cari la kat kedai lain..lastly jumpa kat KY Toys dekat bukit melawati tu..jauh gilerr haha..tapi cantik sgt design dia..Vintage!


Sampai umah lintang pukang wat keje rumah..terus aku berkunci dalam bilik siapkan kotak2 tu..seronok sgt sebab jadi..senang je nak wat =)…nak lekat x payah guna gam pun..staple sudah..t bila dah wrap..tercover la ckit staple2 aku yg messy tu hoho


Tadaaaa..da siap dah..cantik x?...vintage n klasik sesangat corak dia…jadi excited sesangat nak g ofis sebab nak kemas drawer biar kemas ckit..at least x kena stroke la CEO aku bila wat spotcheck t LOLOLOL


So this is the end view of my drawer..hehe ok la..i like it sooo much =)


Tamat gak riwayat drawer messy aku selama ni hahahaha..so next time if ada spot check ke audit ke apa benda alah ke..x payah la aku nak terkejar-kejar kemas hohoho…so kalau nak wat kotak gak…check out this link ok..


http://www.auntannie.com/BoxesBags/ShirtBox/Pattern/#sthash.RQX1b71Q.dpuf

Thanking myself for writing reading this entry =P



Wednesday, 18 March 2015

Entering New Life Phase

Dear Blog,

I know dat dah lama x post anything to u...yeah..currently being kinda busy with my wedding preparation...10 more days n counting..gile beb...n im still busy with job..job..job..n job..LOL..Next month da jadi bini orang..hehe seriuosly aku mixed feeling sgt2..haha..happy ada..cuak ada..risau pun ada...haha..hope everything went well..insya allah...

Since pas ni dah enter into new life phases..yeah everything will change..pasni dah kena devote time for husband n da x bole da nak gile keje sesangat..but u know..not many ppl in consulting firm understand this coz diaorg bukannya ramai yg kawen huhu....so i thought of changing job after this...

Hmmm..but for how long ye nak keje jadi tax person????...forever ke..oh no...=(...although i love tax (sebab i nak find way how to evade tax)...but i actually lagi eager nak start business sendiri..but i know its not easy to start ur own business..kang silap2 sebulan dua dah bungkus LOL..tp it doesnt matter la coz failure is a very good teacher...

Hehe i come up with an idea to open a shop called "Stingy Shop" haha a.k.a kedai si kedekut...hehe aku nak jual benda2 murah je kat ctu..tp lum jumpa lagi business model dia mcmana...hope t leh come up with a brilliant idea hehe...yeah i think we should try to be our own boss..being a salaryman forever may not be good..haha

Ok dah melalut byk sgt...finally i hope my wedding went well n kitaorg plan nak honeymoon kat Segamat hehe...back to the place where we've first met =)

BubYeee

Cam x caye dah nak kawen =')
Images: Google