Sgmt

Sgmt

Wednesday, 13 August 2014

Perempuan Oh Perempuan

Hi...arini aku sangat2 bengang pada kaum aku sendiri..LOL..yup..im super duper dissappointed with the attitude of some women in diz world..especially..to a Muslim woman..yang ayu bertudung bershawl bagai...tapi perangai Nauzubillah Hu min Zalik! haishh...yup..aku sendiri kadang2 sedih..nape la ada perempuan perangai macam ni...aku sedar aku xde la baik sangat..ada je wat salah..tapi seingat aku la..aku x pernah lagi aniaya orang..sebab my Mak and beloved Abah pernah pesan..

"....jangan buat orang..besok kita akan kena balik..komfem..Allah xkan biarkan sesuatu perbuatan jahat tu terbiar mcm tu je..kalau x kat dunia..kat akhirat dia akan balas..time dah terkena tu..sorry la da tlmbt..barulah kita sedar langit tu tinggi ke rendah (Ni ayat feveret Mak)...."

Sebab pesan ni lah aku memang carefull kalau wat pape..even kadang2 terlepas pandang gak..yeah..im a human n i make mistake...n i will try my best not to repeat it again...ok dah dah..panjang sungguh berfalsafah LOL..

Berbalik pada aku punye main topic..aku kadang2 x paham dengan sikap certain gegurls yang duduk menyewa yang x tau priority dengan duit diaorg..ye la..ada duit..spend gile2 kat make up, tudung, kasut bagai..sewa rumah ngan bil elektrik x nak bayar..NTAH HAPE HAPE DOH...ko ingat make up, baju n shawl tu bole wat tmpt bteduh ke?? without elektrik..bole ke kau melawa dengan baju n tudung yg ronyok bagai...serious aku x paham...otak korang ni memang ada kat lutut ke ibu jari kaki ek???

Yes..aku sedang menghadapi masalah ngan budak2 peremuan yang lari x bayar sewa n bil elektrik..serious stress nak kena cover utk diaorg...kalau ckit xpe..ni banyak kot..haish..dah call n sms banyak kali..tp aku tau diaorg xkan angkat..time tu la aku terpikir..nape la diaorg ni kejam sgt aniaya aku n budak2 umah yang lain..so..tpaksa aku berjimat..utk bayar bil2 ni..Ya Allah...Ujian sangat2..T_T..

Apapun aku sedar..sabar tu sebenarnya indah..Mr. Fiancee ada cakap..sabar la..ni ujian..kitaorg ni kira teraniaya la...mana tau t Allah murahkan rezeki..n for those yang lari tu...Allah ada power utk sekat rezeki diaorg sebab aniaya orang lain...n yup..masin mulut dia..x lama pas tu aku promoted..Alhamdulillah..Syukur sesangat Ya Allah...even aku tau aku xkan dapat balik recover duit bil diaorg yg aku bayarkan tu..tp syukur gak rezeki bertambah..Thanks Allah..

Haaa..lagi satu perangai perempuan dat i really sick of it is mainkan lelaki..pasang BF sampai 2..ntah pape..serious memalukan kaum muslimah..lagi2 ko tu bertudung..bajet hot la tu..ramai lelaki suke dia..tapi bila aku tgk x la lawa mana LOL...pada aku kalau nak tunjuk hot..dats not da way..better ko jadi successfull woman..travel around da world..drive a Maserati ke..tu baru betul2 HOT..

N yg kesiannya..lelaki yg dia mainkan..is a good guy..yg btul2 kenal sebab nak wat bini..yang dah bawak jumpa mak bapak dah..adeh..poor guy..how i wish i could tell u da truth...aku x tau la apa jadi endingnya sebab da x duduk ngan dat girl lagi...hope endingnya x menyebabkan kematian mana2 pihak LOL..da reason why i wrote this bukan sebab nak insult sesape..just aku x paham kenapa some girls suka serabutkan idup sendiri...daripada duit abes spend kat top up..masa abes sms je..baik layan cite k-pop..lagi best n dijamin x hurt hati sesape pun LOLOLOL..

When it comes to talk abt lady driver lagi la hahaha..serious aku pun lady driver..n aku mengaku aku ni x cekap lagi drive..ye la baru 4 bulan bawak keta..mula2 dulu selalu gak kena hon..haha aku ingat lagi masa first day drive balik keje..aku pergi drive slow kat fast lane..memang berbakul-bakul hon la aku dapat..haha ada abang bengang tu siap bukak tingkap tunjuk tgn lagi kat aku LOLOLOL..sib baik dia x kuarkan kaki LOLOLOL...haha since dat aku memang jarang drive kat fast lane..slow lane is safer..plus kalau drive memang slow la..n kalau tgh jammed mcm kat subang tu..aku memang kasi laluan kat keta lain dulu sebab malas nak berebut lane..its better la..keta x calar..n at the end dapat masuk lane gak..since jalan dah jammed..berebut lane pun kita still stuck jugak kan?? rilex sudahh 

Tapi kadang2 aku bengang dengan certain perempuan yang blagak time drive..dah la drive pun x betul..ntah pape..ada ke patut dia pergi park kat selekoh yang tgh bz gile..bute agaknya tmpt park sblh dia bersepah gile....bila org hon..dia g hon balik..n membebel dalam keta..aku x sure apa dia ckp tapi aku komfem dia tgh maki org yg hon dia....sayang gile..cantik muka..tudung lilit bagai..perangai..eyucksss!!!!!!!! n insiden CDM25 pun adding to the facts yg lady driver memang facepalm..LOL..sia-sia je rukun negara ke-5 kita..KESOPANAN DAN KESUSILAAN...sigh..

Panjang kan entry kali ni..haha..aku bukan nak cakap aku ni baik sgt..aku pun LOL jugak..tapi aku sendiri x suke ngan perangai kaum sejenis aku yang kat atas ni..haishh..hope la aku x wat benda2 kat atas ni n x jumpa lagi ngan golongan lady yg mcm ni..tu all guys out there..hati2 la pilih bini ye..jgn tertipu disebalik keayuan gegurls..nampak je ayu..tapi dlm hati ada OGRE!


No comments:

Post a Comment