Sgmt

Sgmt

Monday, 7 July 2014

The good of being Open-Ended

Thank you Allah for this beautiful view..I heart it!
Salam Ramadhan buat Dunia! yeah arini da masuk hari ke-9 ramadhan ..pejam celik pejam celik dah nak masuk tgh ramadhan kan? kadang2 wondering kenapa laaa cepat sgt masa berlalu..jangan2 ni keje Nobita x? tukar2 masa suka ati dia guna alat Doraemon?? LOLOL 

Seminggu before ramadhan sampailah sekarang mcm2 benda jadi kat aku..yang manis..yang pahit...sume laaa...sampai muntah i LOLOL..hahaha..tapi ada satu benda yg wat aku betul2 learnt my lesson a lot..hmmm senang cakap benda ni tinggalkan fosil dalam ati aku sampai sekarang la huhuhu poyo!

Dat things refer to how aku handle opinion aku kena reject kaw kaw dari org yg kita sayang...Alrite..sometimes mesti kita expect yang if dat person sayang kita..opinion kita mesti dia accept kan??? kann?? ngaku je la haha..yes..memang kadang2 kita rasa mcm tu...but actually benda tu x blaku in all circumstances pun..minor2 things je..contoh..decide nak pegi mana, makan apa, beli baju kaler ape and etc.etc..lelaki selalunya malas nak pikir benda2 remeh macam ni..so diaorg suruh je girls yang decide..girls pun ape lagi..komfem suke punye sebab bole decide everything in da world LOLOL..

BUT..harus diingatkan bahawa benda ni akan jadi kat minor-minor things je taw...for major things..hope girls tidak apply the same things coz the result could be FATAL..i repeat..FATAL now and forever..hehe takot x? ok..benda2 major ni selalunya refer pada decision yang melibatkan family..life..career..and mostly akan highly impact family dia la..so kalau dalam bab2 ni lelaki mintak opinion..adalah dinasihatkan untuk kita as girls bagi opinion yang open-ended..i repeat..open-ended ya kawan2...jgn sesekali diz time kita bagi opinion yg ikut cakap kita..please avoid ye..sebab silap2 benda alah ni bole buat gadoh taw..plus..kita kena jugak tgk kedudukan kita kalau nak bagi opinion pun..even besok da kawen pun..kita x bole la nak jadi queen control dalam hal family dia....Ingat ye...x mau la jadi Hakim x berbayar yang nak decide everything utk org....taw taw taw..

Being an open-ended person is the safest way dalam relationship sebenarnya...x kira la love, friends or work..sebab kalau kita ni terlalu nak jadi Mr./Ms. Decision maker dalam hal orang lain...komfem ko akan jadi sgt annoying taw....so if benda ni melibatkan hal org lain..better if kita bagi opinion je..n jgn sesekali nak keje overtime decide kan utk org lain and stress pikir utk org lain..wat waste RAM otak je taw....lain la kalau kita is the owner of the matter..haaa time tu wat la suke ati ko ye...

Tu je la yang aku nak cakap entry kali ni..hehe remember..live your life in a less stress manner yer..avoid argument as much as possible...believe me..you will be happier..Insha Allah..

Thanks for reading!

Wassalam