Sgmt

Sgmt

Friday, 25 April 2014

Sewing Mode : Akatsuki Badges

Haaaa..another post about sewing mode..tapi yang lainnya kali ni sebab ia melibatkan 2 orang yang menjahit hehehe...diz post was actually dedicated to my long lost bf..huhu actually x la lost mane pun..hehe yup..her name is Zurhidayah bt Tukimi aka Aida Best or Dayah hehehe...

Aku ngan Dayah ni da kawan lama gile dah..satu tadika, satu sekolah, satu kelas..duk sebelah2..haha..kitaorg agak rapat gak la..n slalu gak aku lepak umah dia...tapi abes SPM kitaorg terpisah..T_T...aku masuk UiTM Segamat..Dayah pulak sambung STPM..then dia masuk UPSI kat Perak..aku lak sambung kat UiTM Shah Alam...haha sangat gak nyambung huhu..tp even kitaorg jauh..Alhamdulillah kitaorg x penah lost contact..mesti update apa jadi kat masing2..daripada sms, Friendster, FB, Blog, YM..sume laaa hehe..dats y orang cakap..a true friends is someone yg kita akan slalu ingat x kira kat mana pun kita..n i'm glad dat i had her as one of my true friends ^^.
Cheer for da cool girl! Aida Best =)
Haaa ok2..back to the topic hehe..actually last year aku ada jahit badges akatsuki..tapi sempat siap satu je..and then aku xde idea nak letak kat mana badges tu huhuhuhu...check out the picta...

Then 1 fine day aku dapat berita ada kawan sekola aku kawen..n since tarikh kawen diaorg x brapa nak strategik..aku pun x dapat la nak menghadirkan diri..huhu..so aku pun decide nak pos je la hadiah kat diaorg sebagai pengganti diri ini lololol..aku kirim hadiah tu kat Dayah..if pos terus umah pengantin lagi nampak cam pelik haha..so dalam kotak tu..aku masukkan sekali badges akatsuki ni utk Dayah..hehe kira macam upah la dia jadi org tengah hehe..n since Dayah ni pun Naruto Freak..sesuai sgt la upahnya huhu
X lama lepas tu aku dapat watsapp dari Dayah..haha tgk apa yang dia wat kat badges tu..awesome x?..
Akhirnya badges tu disemadikan kat jaket dia n jadilah jaket akatsuki...haha style! manufactured kat PJ completed production kat Kota Tinggi hehe..sangat kreatif..siap patah dua jarum Dayah sebab nak jahit badges tu lol...Thanks to Dayah for the good job hehe n Thanks for always be my best friend! 

Haa ckit sesi throwback hehe..ni gambar masa kitaorg jenjalan kat Berjaya Time Square..masa ni still study lagi..Dayah turun dari Tanjung Malim n aku plak dari Shah Alam...hehe gigih x? tp seronok dapat jumpa!

N yg aku paling x bole lupa huhu..ni first time aku g BTS..since buta arah..x tau naik monorail..aku g naik ktm sampai sesat kat Bandar Tasik Selatan..ntah pape hahahaha..x kesah la..Bandar Tasek Selatan pun BTS jugak ye x? hahaha
Thanks for reading!

Thursday, 17 April 2014

Outstation ^^"

Arini aku nak post pasal my outstation experience..huhu dengar mcm best kan? tapi reality nye pahit giler..ye la..outstation sebab keje..lainla kalau g untuk holiday..mesti best! hahahaha..so last 2 months aku kena gi 3 outstation..1 kat Sarawak..2 lagi kat Johor..i tell you..even domestic je..but its damn tiring..hahahaha..even dalam kepenatan n tpaksa jadi formal 24/7  =') (outstation ngan bos je semua) ada gak benda yang aku enjoy..which is the accommodation! huhuhu serious best..so..nak start ngan trip mana dulu ea..Haaa kita pilih yang jauh..ye..=)

~SARAWAK~
Aku kena bterima kasih jugak dekat trip ni sebab inilah kali ptama aku jejak kaki kat Sarawak! so da complete la sume negeri kat Malaysia ni aku travel huhuhuhuhu..So in Sarawak aku kena g 2 tempat..Kuching n Miri..yeah..the project is quite big..so tpaksa la seminggu meninggalkan semenanjung Malaysia yg tercinta ni LOL..haha kat Kuching aku stay kat Hotel 4 Points by Sheraton..haa hotel ni dekat je dgn Kuching airport..aku agak lucky sebab dapat bilik sendiri n x yah share ngan bos..haha kalau x abes la aku tido pun kena control lololol..N announcement ya..Bos aku pempuan taw..bukan laki! haha..so mcm ni la interior dalam bilik hotel ni...

Amacam? cantik x? huhuhu aku x sure brapa bintang hotel ni tapi sangat selesaaaa huhu bilik air dia pun tip top..besar gile tab dia..hehe...since aku duduk alone..mandi x tutup pintu pun xpe LOLOLOL...bestnya la kalau dapat bilik kat umah mcm ni..haha overall memang selesa..aircond dia bapak sejuk! memang freezing hehehe...view kat luar pun cantik tp sayang aku x amik gambo sebab da ngantuk sgt2 haha..aku spend satu malam je kat cni..esok nya da fly g Miri...tp yg x best nya masa duduk bilik ni..TV x leh bukak! plus sinki dia tersumbat pulak..ceh! nak panggil room service aku malas..soo duduk la sensorang melayan kesepian huhuhuhuhu
Next..aku fly ke Miri..kat cni aku stay kat Mega Hotel..hotel ni agak jauh gak dari airport...dalam teksi aku siap sempat tertido lagi lololol..haha..n bila check in je..aku tlopong gak ar untuk beberapa minit..luasssss gileee bilik i!!! haha check out gambar kat bawah ni...
Haha aku x sure lak yg secretary aku booked bilik ni..padahal aku solo jer hahahaha..serius mula2 rasa takot sebab bilik ni luas sesangat...tapi lama2 rasa best! bole tido kat mana2 katil hehehehe...bilik air dia pun tip top! seronok berendam lelama hehehehe...another thing yang best is dalam bilik ni dia siap provide sejadah =)..rasa sangat convenient duduk bilik ni..
Haaaa and one thing yg aku paling enjoy is the view! dari bilik hotel ni aku bole nampak sungai n pulau..haha sangat2 serenity...terubat stress keje each time tgk view ni..SubhanAllah..cantik sgt ciptaan Allah =)

Overall aku rasa happy la stay kat hotel ni..for those yang nak travel to Miri n Kuching..aku suggest korang stay kat hotel ni..selesa! Thank god ada gak benda yang best utk aku enjoy..sebab kalau korang nak tau..throughout the outstation ni aku memang 24/7 keje je! haha since bos aku sgt workaholic..memang no room la for jalan2 lololololol...

~JOHOR~
Haaa..ni pulak pasal aku punya outstation to Johor..actually this one attend meeting je..so memang stay sehari je la...haha rasa sangat awkward outstation kat negeri sendiri..rasa macam nak balik umah pun ade! hahahaha...for the first meeting aku stay kat Aman Sari Express JB..ni budget hotel je..located belakang Grand Blue Wave Hotel JB..mula2 aku memang bagi bad impression kat hotel ni sebab dia bagi aku check in kat bilik yg x kemas lagi..haishh..nasib baik mood aku ok..kalau x..da lama aku bagi Shira Tensei kat receptionist ni LOL..overall interior bilik dia simple la..check out gambar yang aku rembat dari website hotel ni hehe...
Yang aku x leh lupe masa stay kat hotel ni is..hehe..ubat gigi..huhu aku x bawak..plus room service hotel ni pulak x provide..hahaha so tpaksa la aku kuar awal esok nye sebab nak beli ubat gigi sebelum ada client aku yang pengsan masa aku bcakap sebab terbau aroma ikan keli masak lemak yang aku makan malam td LOLOLOLOL
Another thing yang x best is  access to public transport..due to dia punya location..susah nak dapat teksi..better g bawak keta..but aku x sure parking dia mcmana..so utk aku yg xde transport ni..tpaksa bjalan jauh utk dapat teksi..sempat sesat lagi..dah tu jumpa anjing lak! Nasib baik x kena kejarrrr hahahaha!
Overall aku rasa mcm org bujang sgt2 g travel sensorang...malam yang aku stay kat hotel ni..aku enjoy watching movie korea kat TV9..Confessions of the Murderer..best! balik johor terus mintak adik Syafiq download.
For second meeting, aku decide nak stay kat Aman Sari City Center JB..haa ni second branch dia..located depan City Square...kali ni ok ckit..bilik dia da kemas dulu huhu cuma yg embarrasing nye aku x reti bukak pintu dia sebab dia guna lock yang canggih sangat sampai kena panggil technician tolong LOL! awal2 lagi da memalukan huhuhuhu...tapi kat cni selesa la..even bilik dia kecik je..tapi rasa sangat urban la interior dia even simple..ditambah plak bilik dia sejuk...rasa mcm ada kat dlm cite korea plak huhuhuhu..check out bilik dia..heee...


Yang bestnya kat bilik ni..dia bagi access internet free depending on how long kita stay...Tp view dia pulak x cantik sebab tpaksa ngadap bangunan KOMTAR JB yg still under construction tu..so please expect brick, cement n indon worker je la yang korang nampak hehehehe...tapi kat cni nak dapat public transport senang..since dia depan CS kan..bas n teksi bersepah.........
Korang wondering x nape aku still stay kat Aman Sari Hotel ni even first experience aku mcm LOL? hehe actually..aku prefer hotel ni sebab dia murah..n senang nak wat online booking..dia charge 10% je as booking fee..yg balance payable at the hotel..in case kita x jadi check in last minute..x la banyak kita lose kan?..overall aku punya total cost of staying kat hotel ni x exceed RM150 pun..plus dapat bfast free! hehe ok la..berbaloi gak la..for those yg nak cari bajet hotel kat JB, aku suggest korang stay kat Aman Sari.


Thanks for reading my story!

Monday, 7 April 2014

Sewing Mode: Gundam Unicorn Badges

Halluuu..its been a long time since the last time i update this blog..seriously aku BUSYYYYYYYYYY sgt100X haha..since ramai senior aku da cabut..aku la terpaksa takeover keje diaorg @#$%^&* n adding to the disaster..keje yang aku kena wat tu semua require aku untuk travel..adehhhh..Sarawak la..Johor la..aduii...pnt2..in next entry aku share aku punya experience ya! haha

Today aku nak share pasal my addiction..sewing! This one patutnye jadi entry bulan 2 but since aku x efficient enough so jadi la entry bulan 4 LOL..Last February is the bday of my fiancee..soo as to appreciate him..aku pun prepare la hadiah..haha and nak kasi special ckit..aku decide nak bg t-shirt ngan Gundam Unicorn badges yang aku jahit sendiri! huhu special x??? hehehehe..

Pada mulanya aku sgt la excited nak siapkan..but tetiba je aku dapat one job yg kena siapkan da same week as dia punye bday !@#$%^&* hampeh!!! so memang tight gile timeline utk siapkan dua2 benda tu..adeh..aku ada seminggu je masa utk siapkan..n my available time to do all the sewing is after work..balik keje..since job ni da mengacau..tpaksa la aku sacrifice aku punye time tido..alahaiii.!@#$%^ haha memang penat...balik keje dah pukul 9..pastu sambung wat report..menjahit..baru la tido..seminggu gak la aku jadi Zombie sebab x cukup tido LOL

Apapun..puas ati sebab dapat siapkan..haha tadaaaaa..cantik x??? haha badge ni aku jahitkan kat T-shirt kaler itam..perghhh memang naik la kaler dia..huhu 


Overall aku memang puas ati la..even penat..puas bila tgk org yg kita sayang rasa happy..haha remember taw..Life salutes u when u makes others happy =) huhu Happy Bday my dear..may Allah bless u always..Amin
Muka penat balik keje =')