Sgmt

Sgmt

Saturday, 28 December 2013

Unforgettable 28 December 2013 (~^_^~)

Halluuuu and Happy New Year!!!....miss my blog a lot! hehe..arini nak cite pasal my most unforgettable 28th December aka my birthday..hehe..appy birthday to me!..tapi apa yang lainnya birthday kali ni is aritu jugak merupakan my engagement with my beloved Mr. Syafiq Azmi Mustafa...alhamdulillah..syukur sesangat sume ok and run smoothly...


Happy sangat aritu coz family pihak lelaki selamat sampai..syukur Alhamdulillah..huhu sume orang cakap jauuuhhhhnyee la umah pempuannye..huhu nak wat camana dah dapat org jauh..huhu..tapi masing2 sampai dengan muka penat..ciann sangat..tapi nasib baik makanan yang kitaorg jamu sume nye sedap2 belaka..hehehehe..kira berbaloi gak la datang jauh2..Thanks a lot to Atok yang menyarankan menu nasi jagung, ayam masak merah, kari daging, rojak, kek and tembikai..hehe gambo xde sebab lapo sgt..xde sorang pun amik gambo mknn..LOL





Rasa happy sangat arini sebab dapat jumpa member2 masa sekola...sambil tunang sambil wat reunion lak huhu...Thanks korang sebab datang! happy sangat2..haha diaorg jugak bukan je jadi tetamu ..but at the same time jadi mak andam, tukang sambut tetamu,tukang angkat hantaran plus tukang copet coklat hantaran..LOL! haha sib baik sume sporting...Saaayangg sangat kat Zurhidayah Tukimi, Norren Fitri, Ina Izzati and Diana Ismail..Allah je yang bole balas jasa baik korang.





Haa ni la dia hantaran belah aku yang berjaya disiapkan setelah bbulan lamanya under construction..huhu sume aku wat sendiri..hehe sebab nak personal touch..even penat nak siapkan sampai aku tertido atas lantai (*_*), tapi hasilnye berbaloi sebab sume org kate cantik..suke!







Ni pulak hantaran dari Syafiq..cantik! I love purple!..simple tapi cantik..aku suke sebab senang sangat nak disassemble..hantaran aku lak penuh ngan jarum huhu jenuh la nak kemas t huhu...






X lupe jugak nak dedicate my thank you to my rumate, Anis yang suggest kan baju tunang ni..hehe aku beli kat butik auntie dia..Butik Noraini Kusnin..cantik! n also thanks to Norren Fitri for being my mak andam yang garang haha..


Syukur pada Allah sebab mudahkan urusan majlis ni..even macam2 rintangan n ujian yg menimpa kitaorg..hope hubungan ni berkekalan sampai jinjang pelamin also sampai jannah..aminnnn..huhu..kitaorg target nak kawen end of 2014 or early 2015..mudah-mudahan usaha kitaorg untuk membina masjid ni diberkati..aminnnn.

Wassalam and Thanks to everyone!

Tuesday, 17 December 2013

Consider listening to this when feeling down (~+_+~)

Biasanye kalau tgh down ape korang buat?..nangis? ngamok? jerit? hehe rilex brader rilex..haha yup! itulah cara2 utk lepaskan stress..aku ingat lagi dulu time tgh stress study kat segamat..aku slalu dengar lagu (apart from crying heee)..haha yup..aku suke dengar motivational songs..n aku punye best selection is below:
No boundaries - Kris AlleN
Tolak tepi ckit the facts that Kris Allen ensem gile..aku suke dgr lagu ni sebab lirik dia sangat2 motivational...kadang2 time tgh stress blaja susah nak paham, assignment menggunung, member grup wat hal..bla bla bla..aku akan bukak lagu ni..hmm..aku paling suke sangat lirik ni...

With every step, you climb another mountain
Every breath, it's harder to believe
You'll make it through the pain, weather the hurricanes
To get to that one thing.

Wheather the hurricance...yup..idup ni memang penuh sesangat ngan ujian..datangnye mcm taufan..peginye macam ujan..but apapun kita kena kuat gile kentanggg (~^_^)

You can go higher, you can go deeper
There are no boundaries above and beneath you 
Break every rule cause there's nothing between you 
And your dream

Yup..there's nothing between u and your dreams....lets dream..believe..and make it happen! (pinjam ayat Agnes Monica sket..huhu)..serious best! aku paling suke nyanyi lagu ni kuat2 gile time roomate xde hehe..aku x prefer version Adam Lambert sebab aku geli ngan Gay! hahaha

Terasa diri sehensem Kris Allen time nyanyi korus dia..kah kah =P

A moment like this - Kelly Clarkson
Haa ni second song..pada aku lagu ni best sebab dia represent victory ala-ala Kelly Clarkson menang AI....eventhough aku x brapa paham maksud disebalik lagu ni..but since Kelly nyanyi lagu ni time dia menang AI, aku assume je lagu ni represent inner sence of someone yang work really2 hard utk achieve apa yg dia nak...cehh haha sukati aku jer..

Aku x sure lak nape sume lagu yg aku suke mesti lagu winner American Idol...maybe co-incidence la sebab AI tu kan competition..similar to our life..hidup pun satu competition..kalau kita lemah..kita komfem kalah..dats y kita kena kuat..cabarannya memang super duper hebat..so lets keep holding n keep fighting!  We are not born to be a loser..we are winner!