Sgmt

Sgmt

Monday, 24 June 2013

Haze Strike at PJ

Today i want to wear the hat of a reporter..bringing you the live telecast of hazard strike in Petaling Jaya..here i brought you the view of Petaling Jaya right here from the KPMG Tower during a normal sunny days with a low air pollution index...look how bright the air was..


But now most of the building are gone! Swallowed by the thick haze,...this is truly bad...even the air was no longer fresh..smells like smoke everywhere as is if we were surrounded by fire..haiyyaa..@#!**@



Yeah it was super duper terrible...we suggest that those people who are responsible for this haze was hanged till death...yeah they should on the ground that risking the life of more than 1 Billion people and more than 1 country..haze kills you know..ayoyoyo..i wonder what was in their brain (if only they have one) when doing this mass open fire..dont u think of the consequences u idiot????....

Huhu if this how i talk in the live telecast..for sure x bole jd wartawan hehehe

Adios

~Dont Forget to Wear ur Mask~

Haze Kills

Monday, 17 June 2013

~Cat & Box...A match made in Heaven~

Helloooooo ~

Haha look what i found yesteday...cute gile kan???? haha zana terjumpa meow ni kat 7eleven seksyen 7..yg dkt ngan Restoran Hakim tu..hehe serious comelll...meow ni pandai sgt2...parking kat kotak Frieskies lak tu...memang comel sgt2...semua yg lalu kat cni semua snap gambar kucing ni..x kurang jugak yg usap2 sebab gerammm huhuhu...even kena kacau mcm 2 pun..kucing ni steady je sambung tido balik..hahaha gile style (~^_^~)


Zana x sure lak if cashier 7e sedar ke x meow ni tido dalam store ni...but if dia tau n biar je..waa baik sgt2 hati dia (~^_^~)..sebab certain2 org..memang halau kalau kucing masuk kedai..ishhhh jahat sgt2..x suke sgt (~>_<~) meow kan comel...

Apapun kucing memang istimewa kan..kat mana2 pun  mesti jd attraction..PLUS memang x bole dipisahkan ngan kotak..haha dats make cats sooo super duper cute (~^_^~)haaa if nak taw lg kisah meow n kotak baca la kisah Maru ni
..haha kucing ni lagi la x leh nampak kotak..memang dia terus masuk..x kira la muat ke x

if betul la 7e allow kucing untuk lepak dalam store mcm ni..as cat lover i wanted to award them the most animal friendly store ever!hehehe..personally i really prefer g kedai yg tuannya ada bela kucing..sebab kucing ni memang attraction..lg2 yg comel huhu..if owner kedai still mampu make sure kedai tu bersih even with pets..huhu salute la mcm 2..dont u think that..bela kucing kat kedai bole jadi tarikan customer? huhu then i guess no need la for all kind of black magic mcm pelaris..beruk pengasih la..apa la..huhu just my piece of thought 

~Love Cat~

Wassalam


Thursday, 6 June 2013

Sewing Mode: Baju Gundam (~^_^~)

Helloooo (~^_^~)

Hehe baru2 ni tgn gatal lak nak menjahit huhuhu experiment kali ni adalah baju gundam untuk encik boyfriend huuhuu...best kot menjahit..meh la try..x susah pun..as long as korang MINAT + GIGIH huhu

Mula2 kena la cari template gundam kat internet..pastu potong atas kain felt..haaaa dah jadi macam kat atas ni (~^_^~)...if nak lg lawa tambah la shading..macam ni template kelabu shading warna putih...

Haaaaa ni la stage paling mencabar huhuhu lagi laju kalau pakai mesin jahit..tp aku xde mesin..tpaksa la pakai tgn huhuhu memang kena sabar..tapi kan..jd semangat bile tgk dia dah nak siap huhuhu (~^_^~)...penah gak projek ni terbengkalai seminggu kerana sikap si penjahit yg tiba2 diserang penyakit xde mood..huhu apapun nasib baik aku dapat siapkan gak...x elok la wat keje separuh jalan kan?


Haaaa siaaappp!!! huhu kemas x? Sekarang tinggal nak jahit atas baju je huhu happy (~^_^)

Tadaaaa this is the end product..hehe en. Syafiq nampak lagi ensem ngan baju gundam limited edition ni huhuhu...(~^_^~)...hehe pas ni nak jahit apa lak ea??..kepada pembaca sebarang idea dialu2 kan

Adios =)



Wednesday, 5 June 2013

Jalan Jalan kt Kota Tinggi =)

Hallluuuuu =)


Arini nak share experience pasal my journey to my hometown Kota Tinggi (~^_^) huhu da lama gile x balik..thanks to cuti wesak..dapat gak balik umah akhirnyaaa hehehe....aku asal Felda Bukit Aping Barat...so Kota Tinggi ni kira macam pekan la utk kitaorg kuar g beli barang...Haaaa nak taw x apa yg best kat Kota Tinggi ni?..jom check it out the stuff i got from my shopping spree in Kota! (~^_^~)
1# Bakso

On top of the list yg korang mesti cube kat Kota ni is dia punya bakso huhuhu. Sedaaaaaaaaaaaaaaap gile wei..huhu aku brani potong jari la kalau korang cakap x sedap...huhu kedai bakso ni nama dia Mila Bakso..da lama dah bukak kat kota ni...location dia btul2 depan bustop kota tinggi n sebelah surau..disebabkan terlalu khusyuk mentelaah bakso ni aku lupe lak nak amik gambo kedai hehe..(~^_^)..harga dia pun murah je..average semangkuk RM 4 - RM 6..murah kan? mane nak dapat harga macam ni kat KL...aku ade try gak bakso Shah Alam..huhu (+_+) biase je...kota punye lagi sedapp huhu...hehe bakso paling sedappp kat Mila Bakso ni bakso Daging..huhu still teringat2 lagi saat2 indah menelan masuk meat ball dalam tekak aku huhu waaaaa memang sedap la!

Cuba try amik gambar bakso ni n jadikan wallpaper handphone time bulan puasa t hehehe komfem x keruan..(#_#)
2# Kedai Komik Ban Wah

Haaa yg ni pulak on 2nd list..huhu bab makan no 1..If balik kota memang one of aku punye rukun wajib is to pegi kedai komik ni hehe...ni la tmpat aku lepak dari sekola menengah dulu..dah lama gile kedai ni kat kota..dekat 40 thn..the reasons why kedai ni super duper sustain mengalahkan public listed company is dia punye supply of komik yang terbaikkkk!!! hehe x caye? tgk komik kat bawah ni..agak2 korang leh jumpa ke kat KL? (~^_^~)


Dalam banyak2 tempat yang aku merantau (padahal segamat ngan shah alam n pj je =P) aku x penah jumpa kedai yang ada updated episod Penyiasat Remaja Hajime Kindaichi kecuali kat kedai ni huhuhu lucky me sebab masa cuti wesak aritu hajime latest baru kuar wahahaha happy! best! x sabar nak tggu sambungan dia (~^_^) kat umah aku ada complete list updated episodes dia..sayang gile collection hajime ni =)

Haaa ni lagi satu comic yg aku beli hehehe by the legend Akira Toriyama hehehehe best gilee lg2 cite Go Go Ackman hehe..if aku masuk kedai ni..lebih kurang dalam sejam kemudian la baru aku kuar..huhu rambang mata nk bli yg mana..bli sume kang bankrap pulak..hehehe..haaa if korang nak taw more about kedai ni..check out this link..
Since kedai ni best sgt aku macam teringin lak nak acquire huhu nak suggest la kat uncle owner kedai ni suruh float kan dia punye kedai..meh aku beli sume saham dia huhuhu (~^_^~)
3# PasarayaKu

Pemenang tempat ketiga dalam list ni diberikan kepada PasarayaKu yeahhh berikan tepukan..pakk pakk pakk..huhuhu pasaraya ni memang best..ada mcm2 kat cni..baju..kasut..stationeries...tp yg no brand la..dont expect to find Gucci, Guess, n Prada here ok =) pasaraya ni pun da lama ada kat kota..aku suke datang cni sebab macam2 benda fancy ada kat cni. Dulu masa cuti sem diploma aku suke g cni sebab nak bli glitter pen utk wat note....ada macam2 glitter pen dia jual..murah lak 2..baju pun macam2 ada..t-shirt yg fancy pun banyak..harga memang murah la..n sgt sesuai utk low n middle class income family yg ramai kat kota ni...kat KL memang xde la nk jumpa kedai mcm ni..untung duduk Kota! (~^_^)

Perjalanan jauh menuju kedai ni sangat x sia2 sebab aku jumpa benda cute ni dalam pasaraya 2 huhuhu comel x wallet doraemon ni? huhuhu apa lg terus la aku paksa encik boyfriend utk belikan..hehe if x beli merajuk! huhuhu haha xde la mahal..4 inggit 90 cents je huhuhu

Memang terbaik la tax associate KPMG guna wallet ni hehehe..rilex sudah..Tony Stark pun pakai jam Dora da explorer je..huhu x yah la gelabah pakai branded semacam..(~^_^)..all products gives the same attribute right?
4# Pasaraya Kini

Haaaa last but not least is Pasaraya Kini..hehe mostly list aku kedai biasa je kan?...hehe ini bukan kedai biasa taw..ni la dia pasaraya yg bole wat peminat gundam gile selama seminggu huhu..ini la yang jadi kat encik Syafiq Azmi hehe kat cni ada jual banyak gile collection gundam Bandai yg susah nak cari..plus accessories gundam pun ade..hahaha tetiba aku bangga jadi org Kota..huhu lama gak aku layan dia memilih huhu akhirnye dia beli yang niii...=)


 Gundam Delta Kai..dia kata ni rare stock..cost dia RM 155 je (~^_^)..murah ..murah huhu



Haaa stand gundam yg limited edition pun ada jual skali..dgn ada nye stand ni bertambah gagah la gundam korang time berdiri nanti...plus bertambah gila la syafiq sebab xtaw mana nak beli huhuhu (~^_^) harga dia cuma RM 38 inggit je satu...akhirnye my bf beli unicorn gundam punye stand...huhu dengan terjumpanye gundam kat pasaraya ni..syafiq mengisytiharkan Kota Tinggi sebagai bandar yg maju huhuhu

Ok huhu sampai cni dulu ye..till next time..Wassalam (`^_^`)