Sgmt

Sgmt

Saturday, 28 December 2013

Unforgettable 28 December 2013 (~^_^~)

Halluuuu and Happy New Year!!!....miss my blog a lot! hehe..arini nak cite pasal my most unforgettable 28th December aka my birthday..hehe..appy birthday to me!..tapi apa yang lainnya birthday kali ni is aritu jugak merupakan my engagement with my beloved Mr. Syafiq Azmi Mustafa...alhamdulillah..syukur sesangat sume ok and run smoothly...


Happy sangat aritu coz family pihak lelaki selamat sampai..syukur Alhamdulillah..huhu sume orang cakap jauuuhhhhnyee la umah pempuannye..huhu nak wat camana dah dapat org jauh..huhu..tapi masing2 sampai dengan muka penat..ciann sangat..tapi nasib baik makanan yang kitaorg jamu sume nye sedap2 belaka..hehehehe..kira berbaloi gak la datang jauh2..Thanks a lot to Atok yang menyarankan menu nasi jagung, ayam masak merah, kari daging, rojak, kek and tembikai..hehe gambo xde sebab lapo sgt..xde sorang pun amik gambo mknn..LOL





Rasa happy sangat arini sebab dapat jumpa member2 masa sekola...sambil tunang sambil wat reunion lak huhu...Thanks korang sebab datang! happy sangat2..haha diaorg jugak bukan je jadi tetamu ..but at the same time jadi mak andam, tukang sambut tetamu,tukang angkat hantaran plus tukang copet coklat hantaran..LOL! haha sib baik sume sporting...Saaayangg sangat kat Zurhidayah Tukimi, Norren Fitri, Ina Izzati and Diana Ismail..Allah je yang bole balas jasa baik korang.





Haa ni la dia hantaran belah aku yang berjaya disiapkan setelah bbulan lamanya under construction..huhu sume aku wat sendiri..hehe sebab nak personal touch..even penat nak siapkan sampai aku tertido atas lantai (*_*), tapi hasilnye berbaloi sebab sume org kate cantik..suke!







Ni pulak hantaran dari Syafiq..cantik! I love purple!..simple tapi cantik..aku suke sebab senang sangat nak disassemble..hantaran aku lak penuh ngan jarum huhu jenuh la nak kemas t huhu...






X lupe jugak nak dedicate my thank you to my rumate, Anis yang suggest kan baju tunang ni..hehe aku beli kat butik auntie dia..Butik Noraini Kusnin..cantik! n also thanks to Norren Fitri for being my mak andam yang garang haha..


Syukur pada Allah sebab mudahkan urusan majlis ni..even macam2 rintangan n ujian yg menimpa kitaorg..hope hubungan ni berkekalan sampai jinjang pelamin also sampai jannah..aminnnn..huhu..kitaorg target nak kawen end of 2014 or early 2015..mudah-mudahan usaha kitaorg untuk membina masjid ni diberkati..aminnnn.

Wassalam and Thanks to everyone!

Tuesday, 17 December 2013

Consider listening to this when feeling down (~+_+~)

Biasanye kalau tgh down ape korang buat?..nangis? ngamok? jerit? hehe rilex brader rilex..haha yup! itulah cara2 utk lepaskan stress..aku ingat lagi dulu time tgh stress study kat segamat..aku slalu dengar lagu (apart from crying heee)..haha yup..aku suke dengar motivational songs..n aku punye best selection is below:
No boundaries - Kris AlleN
Tolak tepi ckit the facts that Kris Allen ensem gile..aku suke dgr lagu ni sebab lirik dia sangat2 motivational...kadang2 time tgh stress blaja susah nak paham, assignment menggunung, member grup wat hal..bla bla bla..aku akan bukak lagu ni..hmm..aku paling suke sangat lirik ni...

With every step, you climb another mountain
Every breath, it's harder to believe
You'll make it through the pain, weather the hurricanes
To get to that one thing.

Wheather the hurricance...yup..idup ni memang penuh sesangat ngan ujian..datangnye mcm taufan..peginye macam ujan..but apapun kita kena kuat gile kentanggg (~^_^)

You can go higher, you can go deeper
There are no boundaries above and beneath you 
Break every rule cause there's nothing between you 
And your dream

Yup..there's nothing between u and your dreams....lets dream..believe..and make it happen! (pinjam ayat Agnes Monica sket..huhu)..serious best! aku paling suke nyanyi lagu ni kuat2 gile time roomate xde hehe..aku x prefer version Adam Lambert sebab aku geli ngan Gay! hahaha

Terasa diri sehensem Kris Allen time nyanyi korus dia..kah kah =P

A moment like this - Kelly Clarkson
Haa ni second song..pada aku lagu ni best sebab dia represent victory ala-ala Kelly Clarkson menang AI....eventhough aku x brapa paham maksud disebalik lagu ni..but since Kelly nyanyi lagu ni time dia menang AI, aku assume je lagu ni represent inner sence of someone yang work really2 hard utk achieve apa yg dia nak...cehh haha sukati aku jer..

Aku x sure lak nape sume lagu yg aku suke mesti lagu winner American Idol...maybe co-incidence la sebab AI tu kan competition..similar to our life..hidup pun satu competition..kalau kita lemah..kita komfem kalah..dats y kita kena kuat..cabarannya memang super duper hebat..so lets keep holding n keep fighting!  We are not born to be a loser..we are winner!

Friday, 22 November 2013

Things dat killing me cutely..aigooo~~

Ollaaaaaa~~~~hehe post kali ni special ckit sebab aku nak cite pasal baby2 cute yang aku pernah encounter so far dalam idup aku..hehe..actually banyak lagi..cume baru sekarang ada camera..yang lain sume x dapat amik gambo (~_~)..huhuhu....hehe apapun baby memang comel kan??.. gerammmmmmm sgt tgk..rase nak cubit2! (~^_^)..hehe jom check out baby2 cute yang aku pernah jumpe! 


Baby kepala bulat, muka tercengang berbaju Hello Kitty kaler Pink ni nama dia Amirul Asraff..hehe..ni adik Syafiq sebenarnya..gambar ni masa dia umur 9 bulan..sekarang da besar dah budak ni..da nak form 3 ..serious geram tgk muka bulat dia mase kecik..haha comelll..Syafiq kata masa kecik dia yg jaga Mirul ni..haha dia kata Mirul pernah masukkan puting susu dia yg penuh air liur tu dalam mulut Syafiq time dia tgh bcakap sambil dukung si Mirul ni huhuhu..(X_X)..haha tp nasib baik la budak ni comel..x sampai ati nak marah..haha Oppaa sangat baik!

Baby no.2 yang paling cute aku penah tgk is Auni Shamina..dia ni adalah anak sedara roomate/classmate aku Suhaini aka Uchue..hehe though aku x pernah jumpa Shamina ni real life..tgk gambar je da bole buat aku gerammm..if jumpa mesti aku terus x berpijak di bumi yang nyata ni haha..cute gile anak sedara dia! waaaa kenapa chubby sgt budak niii..check out gambar yang dicopet khas dari fb uchue hehehe kat bawah ni...




Comellll sesangat! jeles gile ngan uchue..haha apapun congrats la kat family uchue..coz dikurniakan cucu first yang teramat comell n chubby mubby mcm Shamina ni..cute kan? sape kata x cute tu maybe ada masalah otak..haha..nak sangat dapat baby cute mcm ni~~~


Haaa baby ni aku rasa akan menggegarkan dunia satu ari nanti..hehe baby cute yg tgh tido ni nama dia if aku x silap Badrul Rafael..haaa gempak x?..hehe..Rafael ni cucu Wak Jarah...jiran Syafiq kat kampung..haha baru je dua bulan lahir tp berat dah 6kg! haaaa sihat x dia? aku geramm tgk budak ni..tapi lama2 aku jadi ngeri ckit pun ada..err..nak taw nape?..check out gambar kat bawah ni...


(O_o) Takotttt x tgk pipi dia??..haha perasaan geramm btukar jadi seram lak tgk Rafael ni..haha apapun dia tetap cute..maybe dia kuat menyusu la dia jd semangat mcm ni..hope Rafael membesar ngan sihat n kuat! hehe da besar t bole la jadi Rafael Nadal Malaysia! haha n bagi serangan pipi je kat bola tennis tu..mesti menang punye..huhu..

Hahaha Baby memang cute kan??? Untung sangat pada orang yang Allah kurniakan malaikat kecil ni...hope la malaikat kecil ni dijaga ngan baik.....emmm since aku lum ade anak sedara lagi...jeles sgt tgk member2 yang ada anak sedara (=_=")..nak ada gakk..huhu xpe la..mudah-mudahan akak2 n abg aku sume dikurniakan baby2 yg sihat mcm ni gak..Insya allah..Aminnn (^_^)

Thursday, 21 November 2013

~ A week of Disaster! but Papa I Love You~~

Minggu ni adalah minggu yang paling x best dalam idup aku..start dari hari isnin sampai skrg mcm2 benda jd =( aku rasa jantung aku mcm nak copot dah ni sebab serious x thn sgt..waaaa nak nangis..nak taw x amende yg jadi???..tgk list kat bawah ni haaaa.....

1) Cermin mata rosak

Benda ni secara rasminya telah menyebabkan aku jadi mcm orag bute minggu ni..serious sume benda blurrrrr...bole plak kanta spek aku tercabut..hadoilaaaa...pelik sungguh..baru je beli spek ni bulan 3 aritu..dekat 400 inggit lak tu..ayoyo..x durable langsung,...nak ikat ngan getah kang jadi mcm Pak Cik Din majalah ujang tu pulak...last2 tpaksa la aku bthn dgn pandangan yg penuh keblurran ni..n benda ni jugak membuat aku tpaksa cancel driving lesson ujung minggu ni..before aku membahayakan nyawa pelajar2 lain dgn view aku yg samar2 ni..baik aku sambung blaja bila spek da betul je (*_*")

2) Rantai putus

Yang ni pun sedih gak...waaa nak nangis..nasib baik rantai ni bukan rantai emas...rantai ni aku beli masa last sem ACCA..utk letak cincin yg Syafiq n mak aku bagi...putus pulakk pas mandi..adehhhhh..rasa lain sgt x pakai rantai ni..tpaksa la weekend ni cari rantai baru

3) Phone wat hal

Time2 mcm ni la..phone pun nak wat meragammm...adehhh..bole plak dia x detect SD card aku..adoilaaa..abes sume gambar n lagu aku x appear...da dekat 4 kali aku bukak n pasang balik SD card ni..still x detect jugak..walawehhh...kenapa pulak la phone sekor ni..adehh..nak g betulkan weekdays memang harapan la..dgn aku yang asyik balik time matahari da terbenam ni..adeh..tpaksa la tgu weekend..adeh..kebosanan la aku sebab xde satu pun lagu aku simpan memory phone..kecuali lagu tema samsung yg x bsuara ni..alahai...(~_~)

4) Kerja menimbunnnnn

Haaa yang ni memang inherent la..happening through out da year..tapi tetiba makin menimbun lak datangnye mcm tsunami time aku tgh gloomy sgt skrg ni..mcm ni la kalau jadi tax consultant..lagi2 ngan GST yang nak implement ni..adehh..tp orang cakap keje banyak tu rezeki..soo aku pun kena menghadap semua dgn redha..huhu but dalam ati aku hope gak GST x implement..haha nak tau nape? sebab aku rasa Malaysia x sesuai implement GST skrg...ye la..implement broad based tax..at the same time reduce subsidy on petrol...gule..komfem la harga barang jd naik..even rate tu 6%..reduction in subsidy ni set off advantage low rate GST ni..hurmm..agak nya gomen dah desperado nk reduce deficit..alaaa actually senang je nk reduce..CUT DOWN korang punya excessive spending..bukan nye perah duit rakyat..(>_<)

5) Gaduh ngan Abah

Berbalik pada minggu aku yg cukup disaster ni...yang ni..hurmm..benda paling x best yg aku rasa skrg...aku gaduh ngan abah..sebab..abah mcm x amik berat sgt pasal majlis tunang aku...tarikh tunang pun dia x ingat padahal majlisnya bulan depan...tempat tunang pun problem...haish..serious aku pening..dah la penat keje..settle kan hantaran..catering lagi..benda ni pun aku kena handle..nak harap adik beradik lain...masing2 da ada family sendiri...so tpaksa harap abah je..tp each time pun aku yg kena push abah..sebab abah x gerak langsung...sedihnya..nape aku mcm x dihargai..apa salah aku ea...aku nak kawen..bukan nak wat benda x elok..orang lain nak tunang mak ayah n family excited wat mcm2..aku?..habuk pun tarak...(t_t.)

Due to this,..each time call abah mesti aku gaduh..aku da x bole control lg aku punye anger..tp deep down..aku rasa bsalah..marah2 abah...hmmmm...Pagi ni masa odw g keje..dalam bas aku terdengar lagu ni...

Satuu..kasih nan abadi..tiada tandingi..Dia yang satuu...
Duaa..sayang berpanjangan..membawa ke syurga..kasihnya ibuu..
Tigaa..Lapar dan dahaga..setia berpayahan..kasihnya ayah..
Empat..mudah kau ketemu..berhati selalu..beza antara..kasih dan kekasih...

Serious aku terdiam n sedih dgr lagu ni..n part yang wat aku rethink balik tindakan aku is part ni..

Sayangggg..dengar lagu ini..
untuk kau sandarkan..buat pedoman..
jangannn..manis terus ditelan..
pahit terus dibuang..
itu bidalan..harus kau renungkan...

Syukur Allah still bagi aku petunjuk...n thanks to Aris Ariwatan for this great song..yup..x patut aku wat mcm ni..even abah mcm x amik berat..at least dia restu aku nak tunang...maybe ni ujian utk aku yg aku kena face for aku jadi lg matang..

Abah..orang mintak ampun..org x sengaja...even abah x prepare pape..abah ada time tunang pun orang da bsyukur sgt2...biar orang handle semua..orang janji besok da kawen org jaga abah elok2..n bagi abah cucu yg cute2...(~^_^)

Yup! Aku mesti be strong!..aku x kesah if semua gadget or barang2 aku rosak..tp aku x sanggup nak jadi anak derhaka..x nak la sebab nak kawen aku lawan abah..kang x pasal2 kena sumpah jadi Statue of Liberty (+_+)..from dat aku berazam utk x susahkan abah lg..kesian abah..dia da tua..dia deserve rehat..biar aku yg wat semua..Hope Allah bg aku kekuatan utk hadap semua ni..Abah I love You!!! (~^_^) 

I  x mau jadi batuuu!


Monday, 11 November 2013

Dinner Orang Bujang =)


Halluuu....Ujung bulan aritu aku tgh kering duit huhu..nak beli keta punye pasal tpaksa la ikat perut sebab nak simpan duit ..haha kesian bebenor la budak seko ni

Balik keje aku punye la lapor..nak tapau macam malas lak nak tgu order..kang tlepas bas lak (frankly speaking nak jimat sebenornye (^_^"))..last2 aku tapau je nasik putih seringgit kat sek 2 huhu....tp lauknya?..err..haa apa kata masak je apa yg ade kat umah sewa aku..janji leh mkn..

Sampai je umah aku terus ajak rumate aku Anis masak..sib baik dia sporting hehe..dlm fridge ada pedal..kitaorg pun masak la sambal pedal..tgh2 masak anis cakap dia g pasar lmbk td..ada beli makanan ckit2..haaa apa lagi..kenduri la kitaorg mlm tu..

Daripada dinner bajet jadi kenduri lak tetiba..haha tgk la gambar ni..heeee Dolphin anis pun joint skali..


Ittadakimass!

Nasi putih satu polistren share 2 org..haha bujang sgt2..kenyang gile..Syukur sgt2..murah rezeki kitaorg mlm tu..From dat aku learn something la..x kira kita tgh susah mcm mana..if rezeki yang kita ada (x kira ckit or byk), kita share ngan org lain..lagi banyak rezeki yang Allah bagi balik as ganjaran...Alhamdulillah =)


Wassalam

Jangan Pernah Putus Asa!

KENAPA AKU DIUJI?
“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta.”
Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.” 
Surah Al-Baqarah ayat 216

KENAPA SUSAH SANGAT UJIAN INI?
“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.” 
Surah Al-Baqarah ayat 286

RASA FRUST? TENSION? LEMAH SEMANGAT?
“Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yg paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yg beriman.” 
Surah Al-Imran ayat 139

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
“Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah- daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan).” 
Surah Al-Imran ayat 200

“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk” 
Surah Al-Baqarah ayat 45

APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?
“Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu’min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka… 
Surah At-Taubah ayat 111

KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
“Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal.” 
Surah At-Taubah ayat 129

ARGHHH AKU TAK TAHAN!!! AKU DAH BOSAN!!
“… .. dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.” 
Surah Yusuf ayat 12


The more tests u have..the more Allah loves u.

Wassalam.

- See more at: http://www.puspitakirana.com/2012/02/ujian-adalah-tarbiyah-dari-allah.html#sthash.d07QjDBX.dpuf

Monday, 4 November 2013

Our life is the Best!

I suddenly feels like writing about this..as manusia kita kadang2 selalu compare diri kita ngan org lain..mcm nape kita dah usaha..tapi still fail..nape org lain nak dapat pape senang je..tp kita..gile gaban punye susah....n benda ni semua lama2 bole wat kita jadi x bsyukur ngan apa yang kita ada...

To be honest kadang2 pun aku slalu pikir macam ni..haha lama2 aku pun rasa fed-up ngan diri aku..heee..so aritu aku try la google pasal motivational quote yang bole wat kita stop compare diri kita ngan org lain..at the end aku jumpa quote ni hehe..bagus wooo...

Stop comparing, and start living. You may not have ended up where you intended to go. But trust, for once, that you have ended up where you needed to be. Trust that you are in the right place at the right time. Trust that your life is enough. Trust that you are enough.” 
― Danielle Koepke

Aku memang setuju gile ngan quote ni..even org non-muslim yg cakap..hehe yup..our life is the best gift that we've ever had..knapa lak kita nak compare ngan org lain?..semua yg kita ada skrg ketentuan Allah..dia tau apa yg terbaik utk kita..ye tak? hehe remember taw..Allah is the awesome planner..soo..lets start livinggg!!!! (~^_^~)


~Wassalam~

~Wedding BesT!~

Last 2 weeks aku g wedding jiran Syafiq kat Kampung Bukit Kuching..hehe yang kawen ni Kak Suraya..huhu excited gile nk g wedding ni sebab dengar cite ade mcm2 yg mak Kak Suraya arrange untuk wedding anak dia ni..kompang la..karaoke la..n siap berkuda kepang lagi..uuuuu...so far la dalam idup aku g wedding (even x la slalu sgt hee) x pnh lagi tengok kuda kepang...kalau kat Johor tu persembahan zapin time pengantin sampai dah common sangat...kuda kepang x pnh lak aku tgk huhu...sounds sooo exciting!
ahaaa..ni namanya terlebih excited..wedding nye esok, malam aku da siap2 dah..haha saje je nak try baju muat lg ke x hehehehe..


Mak Syafiq ade pesan..if lemah semangat jgn tgk kuda kepang..takot pengsan...whatttt??? sampai pengsan bagai?? biar betul...aku ingat kuda kepang tu setakat orang menari2 ngan kuda papan tu..rupanya...kude kepang ni siap ada orang pakai topeng antu skali untuk takot2 kan org...huhuhu alaaa topeng je kot..lain la kalau antu betul huhu..no sweat! (cehh!)..since dia pakai topeng n kalau aku belengkes kaki dia sampai terjatuh mesti dia x perasan sape yg wat..lalalala

Haaa ari yang ditunggu-tunggu pun tibe..hehe..pengantin nikah pukul 12 kat masjid..hehe..terbaik la pengantin lelaki dia..sekali lafaz je huhu tabikkk la..hehe...then pengantin pun pukul 2 t baru sanding...

Sementara nak tgu pukul 2 aku pun lepak la dulu umah mak Syafiq..tgk movie the Conjuring..haha nampak sangat skip rewang huhuhu...Mak syafiq pun time tu balik umah gak..nak rehat jap..penat rewang..dia bawak kawan dia..sorang mak cik ni (lupe lak nak tanya name heee~) nak tumpang rehat..aku pun bual2 la ngan dia..according to mak cik ni..dia takot nak tgk kuda kepang..sebab dia lemah semangat..takot pengsann (alamak!..aku pun pengecut gak errr)..mak cik tu gak cakap..zaman dulu2..antu kude kepang ni siap leh terbangggg..OMG! plus..selagi lagu kude kepang dimainkan..selagi tu topeng antu tu melekat kat muke diaorg..xleh bukak..so diaorg akan keep on kacau org..alaaaa cane ni..mcm nak tgk..tapi kalau aku pengsan..bapak maluuu (*_*)..


Lebih kurang pukul 2 stgh..rombongan pengantin pun sampai..errr..nak kuar tgk ke x ek..ahhh kuar je la..pape jadi aku sembunyi la belakang mak Syafiq..haha..haaa ini la dia kude kepang nyee..jeng jeng jenggg...




Hahahaha..X SERAMM langsung mcm yg dicitekan mak cik td..haha propaganda je lebih kikiki..cume antu ni jahat gak ar..terus lari kejar budak2..memang kecoh la jadinya..haha tp seronok gak suasana jadinya..haha..tgk la muke2 excited kitaorg time tgk kude kepang..


Dalam banyak2 antu..yang paling x bole blah ni haa..yang jadi rimau ni..tgk gaye macam betul2 kesurupan..tapi bila org datang nak amik gambar dia, dia bole posing lak hahaha..from dat aku makin la x takot..yg org2 cite tu mitos je kot haha..apapun enjoy gile wedding ni bila ada persembahan mcm ni..

Habes je persembahan ni..pengantin pun bsanding la n makan adab..hehe best tgk orang da kawen..bila la turn aku ek..hehehe..



Overall wedding ni best la..huhu gempak..besok kalau aku kawen nak wat gak la..hehe tapi bukan kude kepang..aku nak wat Lion dance hehe tapi kepala lion tu aku nak tukar kepala Kurama Naruto tu..huhuhu baru la gempakkkkk..hahaha


~Wassalam~



Tuesday, 29 October 2013

What is your kind? (~^_^~)

Hi..several months ago (really cant remember when =P)  i attended a training by my "lovely" company on different types of personality..at first i thought this training is boring and i will have a chance to have a sleeping spree all day..ahakk..but i was wrong..it is quite interesting..so i decide to share it with everyone =) 

So from that training i discovered 4 types of personality..which i think is very common among us that we sometime not even realize all of this....
DOMINANCE
Those who are goal oriented, work..work..work..haha always aims for completion...for this kind of people..they have set a mindset of..finish your work first only than u can play...work seriously..(>_<)
INFLUENTIAL
Refer to those people who love to be under the spotlight..aka publicity..huhu..they love to express their idea verbally and need people to listen to them..Plus, they need recognition for their effort.
STEADY
Mr. & Ms. Simple..that's how i address them.  This kind of people tend to take things lightly..but it doesn't mean that they are not serious..they just..love to say...take it easy man..everything can be handle..
CAUTIOUS
Super duper organized person…usually those who are a silent intelligent...always stay calm but have everything in control...good management skills and have eyes for detail..

Haaa...puhh penat gile speaking..hehe macam tu la jenis orang yg ade kat dunia ni..usually memang xde org yg perfect pun kat dunia ni..mcm personality ni jugak..contohnye D person hardworking..tp missed out details..I person suke bcakap..tp implementation slow..S person rilex sgt sampai bole wat org ada impression..bole caye ke ngan dia ni (<_>)..haha n C person lak..memang bagus..tp if too silent..dia tend to keep everything untuk diri dia je..huhu

So…based on aku punye own opinion la...attitude personality C is the best la kalau kita nak success…tp personality lain pun penting jugak..mcm D bole jadi leader..I bole influence org…S pulak bole jadi someone yg pacify stress situation…huhu so if combine C ngan yg lain..insya allah kita bole success…yg penting..niat kita baik k (^_^~)


I am D! Peace yo!

Thursday, 5 September 2013

Cooking Mode! ~Ayam Masak Lemak Cili Api~


As usual..dimulakan dengan Bismillah (~^_^~)

Tumbuk bawang besar separuh...bawang putih kecik 3 ulas..cili hijau 10 batang (bole tambah kalau nk lg pedas) halia ckit n kunyit ckit.
Panaskan minyak (x perlu banyak) masukkan serai 2 batang n barang2 yang ditumbuk tadi
Masukkan ayam gorengyg dah digoreng separuh masak..n goreng skali ngan bahan2 td..
Tambah serbuk kunyit ckit..
Masukkan santan (pekat cair campur je)..n kacau..
Masukkan garam n ajinomoto secukup rasa agak2 korang. Jangan lupe gak asam keping ye.
Keep on kacau sampai mendidih..jgn tutup t santan x masak sekata..
Siap! Makan! (~^_^~)

Monday, 24 June 2013

Haze Strike at PJ

Today i want to wear the hat of a reporter..bringing you the live telecast of hazard strike in Petaling Jaya..here i brought you the view of Petaling Jaya right here from the KPMG Tower during a normal sunny days with a low air pollution index...look how bright the air was..


But now most of the building are gone! Swallowed by the thick haze,...this is truly bad...even the air was no longer fresh..smells like smoke everywhere as is if we were surrounded by fire..haiyyaa..@#!**@



Yeah it was super duper terrible...we suggest that those people who are responsible for this haze was hanged till death...yeah they should on the ground that risking the life of more than 1 Billion people and more than 1 country..haze kills you know..ayoyoyo..i wonder what was in their brain (if only they have one) when doing this mass open fire..dont u think of the consequences u idiot????....

Huhu if this how i talk in the live telecast..for sure x bole jd wartawan hehehe

Adios

~Dont Forget to Wear ur Mask~

Haze Kills