Sgmt

Sgmt

Monday, 22 October 2012

~ Musanggg ~

                                                                          Musang

Today i really want to share about my cat =) lets meet abang musang...huhu...actually musang ni stray cats yang abah kutip dekat simpang felda...huhu...masa 2 musang ni anak kucing lagi..and from that time...bermulalah kehidupan musang dkt umah kitaorg....

it must be quite strange why we call him musang kan?...haha actually it come from abah....abah zana nampak je kucing belang2 terus panggil musang...ayat abah mcm nila..." ish ish...besonye musang!"...if nampak kucing  belang betina abah panggil musang betina...if nampak anak kucing warna belang abah panggil anak musang (^_^'') hahahah abah saya memang comel....

haaa ni la ckt sebanyak biodata pasal si musang ni =)

              Nama : Musang  
              Baka : Kucing kampung baka besar...hehe
              Berat : approximate 5 Kg ( musang besar! mostly kucing kampung kecik2 tapi musang besar)
              Umur : da dekat 5 tahun...da tua dah musang
              Makanan Favourite : Donut mak!
              Hobi: Belasah kucing lain n menggatal ( normal la 2)

What is very special about this cat is...Musang sangat senang ingat orang yang suka bagi dia makan...x kira la brapa lama dia x jumpa org 2...kat umah memang zana n abah yang slalu bagi dia makan....tapi zana jarang balik sebab dulu study kat segamat n now stay s.alam...but each time balik time cuti sem...musang mesti cari zana sebab nak mintak makan...huhu terharu sangat sebab saya diingati  oleh seekor binatang yang xde akal...tapi punya hati yg kadang2 jauh lagi baik dari manusia...subhanallah...

Excited sangat nak balik umah this upcoming aidiladha..sebab aritu abah call...abah cakap musang bawak balik anak! whaattt??? how could it be???? hehe x sabar nak tgk anak musang....t bila da jumpa dpn mata...zana update ye....to be continued....

wassalam.
           

 

Saturday, 20 October 2012

Assalam =)

Salam....

....saya x tau dari mana datangnya ilham tetiba nak buat blog ni...x alih2 tgn rasa gatal nak tekan button create blog...huhu...Hai...saya zana...ACCA graduate from UiTM =)....really nice to share my stories n xperience with anybody who are interested...

dats all for now ( huhu da ngantuk) besok kita sambung lagi...huhu bye!

Peace!